Vítejte v mojí malé/prozatím studentské kuchyni. Jak už všichni víte, jsem studentkou, studující obor technologie potravin v Brně. Zajímám se jak o vznik, tak o složení potravin, ale nebojte, mám hodně hřešících dnů (možná je jich více než těch zdravých, ale to v úvodu nebudu nahlas propagovat, možná si toho ani nevšimnete) :). Připadá mi, že blogů o kuchtění je nadpočetně, tak proč se nepřidat. Možná Vás upoutám, možná ne, ale budu se snažit Vás neurazit :)
středa 12. února 2014
Hermelín s česnekovým špenátem a citrónovými žampióny
Původně měla být na oběd ryba, ale rozmrazovací proces je taak zdlouhavý, že jsem šáhla po hermelínu. Citrón jsem použila také do špenátu, ale to i na mě bylo moc :). Je to extrémně jednoduchý recept. Někomu budou kyselejší žampióny vadit, ale mě tato úprava zachutnala.
Na žampióny potřebujeme:
pár žampiónu
šťávu z poloviny citrónu
deci bílého vína
sůl, pepř
olej, oříšek másla
Na oleji osmahneme rozčtvrcené žampióny. Zalijeme vínem a nechápe chvíli podusit, přidáme koření, máslo a nakonec zakápneme citrónovou šťávou.
Na špenát použijeme:
(nečekaně) půl vaničky baby špenátu
jeden stroužek česneku (já měla dva, ale jsem česnekový člověk)
sůl
Špenát spaříme vařící vodou a nakrájíme na menší kousky. Přesuneme do misky a smícháme ho s česnekem a solí .... konec :D
Na hermelín použijeme:
(opět nečekaně) hermelín
bylinky (rozmarýn, fenykl)
pepř, chilli, cukr
trocha oleje
Hermelín pomalu hřejeme na pánvi, kterou jsme trochu pokapali olejem (pomalu dokud nebude měkký, nesmažíme). Posypeme bylinkami, pepřem, chilli a necháme, dokud nebude poloměkký, otočíme a posypeme trochu cukrem po opečené straně, necháme kratší dobu opékat, znovu obrátíme jen tak aby cukr zkaramelizoval. Přidáme k žampiónům a špenátu.
Dobrou chuť :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat