středa 12. února 2014

Hermelín s česnekovým špenátem a citrónovými žampióny


Původně měla být na oběd ryba, ale rozmrazovací proces je taak zdlouhavý, že jsem šáhla po hermelínu. Citrón jsem použila také do špenátu, ale to i na mě bylo moc :). Je to extrémně jednoduchý recept. Někomu budou kyselejší žampióny vadit, ale mě tato úprava zachutnala.



Na žampióny potřebujeme:

pár žampiónu
šťávu z poloviny citrónu
deci bílého vína
sůl, pepř
olej, oříšek másla

Na oleji osmahneme rozčtvrcené žampióny. Zalijeme vínem a nechápe chvíli podusit, přidáme koření, máslo a nakonec zakápneme citrónovou šťávou.

Na špenát použijeme:

(nečekaně) půl vaničky baby špenátu
jeden stroužek česneku (já měla dva, ale jsem česnekový člověk)
sůl

Špenát spaříme vařící vodou a nakrájíme na menší kousky. Přesuneme do misky a smícháme ho s česnekem a solí .... konec :D

Na hermelín použijeme:

 (opět nečekaně) hermelín 
bylinky (rozmarýn, fenykl)
pepř, chilli, cukr
trocha oleje

Hermelín pomalu hřejeme na pánvi, kterou jsme trochu pokapali olejem (pomalu dokud nebude měkký, nesmažíme). Posypeme bylinkami, pepřem, chilli a necháme, dokud nebude poloměkký, otočíme a posypeme trochu cukrem po opečené straně, necháme kratší dobu opékat, znovu obrátíme jen tak aby cukr zkaramelizoval. Přidáme k žampiónům a špenátu.
Dobrou chuť :)



Žádné komentáře:

Okomentovat