úterý 18. února 2014

Makovo-švestková buchta



Upozorňuji, že tato buchta není moc sladká, teda mě přijde, ale okolním ochutnávačům moc ne, tak kdyby jste jí náhodou dělali, tak si přidejte více medu nebo cukru. Originál jsem obšlehla od FitFoodManiačky s trochou obměny. Znáte to, ve spíži chybí to a v ledničce zas něco jiného a už to jede :D ...




Potřebujeme:

hrnek hladké mouky (celozrnná by byla lepší, ale došla)
půl hrnku máku
prášek do pečiva

Všechno důkladně společně promícháme.

2 vejce
2 lžíce medu
rozmačkaný banán
půl hrnku mléka (menší polovina hrnku)
balení sýra cotagge
balení sušených švestek


Vejce s medem a banánem prošleháme. Přidáme mléko a sýr ( případné hrudky neřešte). Přisypeme suchou směs a důkladně promícháme. Nakonec přidáme nakrájené švestky. Pečeme 30 minut na cca 180° 
Toto množství je určené na poloviční plech. Hrudky od sýru jsou po vyndání z trouby viditelné, ale propadnou (viz foto) a "zmizí" :).



Žádné komentáře:

Okomentovat