Vítejte v mojí malé/prozatím studentské kuchyni. Jak už všichni víte, jsem studentkou, studující obor technologie potravin v Brně. Zajímám se jak o vznik, tak o složení potravin, ale nebojte, mám hodně hřešících dnů (možná je jich více než těch zdravých, ale to v úvodu nebudu nahlas propagovat, možná si toho ani nevšimnete) :). Připadá mi, že blogů o kuchtění je nadpočetně, tak proč se nepřidat. Možná Vás upoutám, možná ne, ale budu se snažit Vás neurazit :)
úterý 18. února 2014
Makovo-švestková buchta
Upozorňuji, že tato buchta není moc sladká, teda mě přijde, ale okolním ochutnávačům moc ne, tak kdyby jste jí náhodou dělali, tak si přidejte více medu nebo cukru. Originál jsem obšlehla od FitFoodManiačky s trochou obměny. Znáte to, ve spíži chybí to a v ledničce zas něco jiného a už to jede :D ...
Potřebujeme:
hrnek hladké mouky (celozrnná by byla lepší, ale došla)
půl hrnku máku
prášek do pečiva
Všechno důkladně společně promícháme.
2 vejce
2 lžíce medu
rozmačkaný banán
půl hrnku mléka (menší polovina hrnku)
balení sýra cotagge
balení sušených švestek
Vejce s medem a banánem prošleháme. Přidáme mléko a sýr ( případné hrudky neřešte). Přisypeme suchou směs a důkladně promícháme. Nakonec přidáme nakrájené švestky. Pečeme 30 minut na cca 180°
Toto množství je určené na poloviční plech. Hrudky od sýru jsou po vyndání z trouby viditelné, ale propadnou (viz foto) a "zmizí" :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat