Suroviny na závitky:
1 hlávka kapusty, rozdělena na listy
1/2 hrnek nevařené rýži
1 balení uzeného tofu
1 bílá cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
sůl, pepř
Suroviny na omáčku:
1 kg rajčat nebo 1/2 kg rajčat a rajský protlak
1 červená cibule
půl hrnku rozinek
rostlinný olej
sůl, pepř
Všechno jde dělat, tak nějak dohromady, ale proto, aby se Vám dařilo napíšu postup krok po kroku a je jen na Vás a Vaší zručnosti jak se s tím poperete. Tento recept je časově náročnější (cca 2 hodinky), ale pokud jste rychlíci nemusíte v kuchyni strávit tolik cenného času.
Krok 1: Spařte si rajčátka, sloupněte je a buďto je pokrájejte a nebo rozmixujte.
Krok 2: Nakrájejte červenou cibuli nadrobno a na oleji jí osmahnete a přidejte rozmixované/nakrájené rajčata. Vařte, tak aby něžně probublávala.
Krok 3: Mezitím než jste si realizovali další kroky, se Vám omáčka provaří a zredukuje na menší objem. Dokončení je snadné. Přidáte podle chuti sůl, pepř a nakonec, když už budete mít vypnutý sporák hodíte rozinky. Promícháte a necháte odpočinout.
Krok 5: V pánvi osmahnete nadrobno nakrájenou cibuli, spolu s ní také tofu. Zbylou hlávku kapusty nakrájíme na drobné proužky. Přidáme k už osmažené cibulce a tofu. Jen chvíli necháme na plameni a poté odstavíme.
Krok 6: Uvařte rýži, podle zvyku.
Krok 7: Smícháte v misce rýži a směs cibule, tofu a kapusty. Přidáte česnek, sůl, pepř a citrónovou šťávu. Důkladně vše promícháte
Důležitý krok 8: Jdeme plnit. List kapusty si vezmete do dlaně a naplníte směsí a zabalíte, tak jak balíte tortily a nebo tak jak jste zvyklí balit závitky. Pokládáte do vymaštěného pekáče vedle sebe.
Poslední kroky: Pekáč se závitkami dáte do trouby a pečete cca 10 minut, poté vyndáte a "zalijete" (podle množství, já je spíš polila) a dáte opět do trouby na cca 15 minut.
Poslední kroky: Pekáč se závitkami dáte do trouby a pečete cca 10 minut, poté vyndáte a "zalijete" (podle množství, já je spíš polila) a dáte opět do trouby na cca 15 minut.
Dobrou chuť :)
P.S. Na mě byla kapusta trochu tužší, tak se nedivte, kdyby jste jí náhodou také měli. Buď jsem měla starší hlávku, nechala jsem jí málo spařit a nebo jsem jí měla krátko v troubě. Kdo ví.
Dle http://www.goodmoodspoon.com/ :)
Žádné komentáře:
Okomentovat