Dneska si dáme malou rychlovečku. Řepu (když jsem jí vařila na bytě, tak na mě spolubydlící hodil nepříjemný pohled, co to zas vařím, od srdce nenávidí řepu. Pamatuje si jí ze školní jídelny. Ještě jsem nepřišla na to proč většina lidí nerada řepu. Na mě školní řepa neměla takový vliv a nebo jsem tam chodila, tak málo, že jsem se jí vyhnula. Jisté je to, že na ní nedám dopustit), mrkev, brambory co víc si přát k dnešnímu deštivému dni (ano čtete dobře, teda pokud mi nenainstalovali do oken deštivé tapety, tak v Brně 10.12. prší, i když by byl asi větší zázrak kdyby sněžilo :D) Tady si dávejte pozor na dochucení, teda pokud půjdete po stopách mého experimentu :) určitě ne moc, ale ne zas málo.
Potřebujeme:
dvě bulvy řepy
dvě mrkve
čtyři menší brambory
vše nakrájíme na malé kousíčky (proto se v názvu objevilo slovo rychlo)
Na dochucení:
plátek másla
pepř
sůl
nať petržele
citrónová šťáva
lžičku medu
trocha worcesterové omáčky
u posledních tří ingrediencí si dávejte pozor na chuť, jasně, že tam vůbec nemusí být přidány, ale popravdě pokud vychytáte poměry, tak si jí určitě (teda doufám) uděláte znova :) (proto skoro)
Nakrájenou řepu opravdu zlehka osmahnete a zalijete buďto vývarem nebo vodou. Přidáte mrkev a brambory a necháte vařit do změknutí. Teď přijde důležitá fáze dochucení, kdy si vše budete pomaličku přidávat a chutnat dokud Vám nebude vyhovovat. W. omáčky spíše šetřete, aby jste polévku neměli jen worcestrovou. Já mám radši sladší polévku, tak si dávám medu, trochu více, ale zas záleží na Vašich chuťových buňkách, proto nechci psát přesná poměr.
P.S. Tady jde vidět moje osobní vaření (splácáme dohromady nesplacatelné, bud bude chutnat a nebo ne). A vím není to vůbec boršť, ale řepová polévky by nevyzněla tak dobře :D
Žádné komentáře:
Okomentovat