pondělí 6. ledna 2014

Rajčato-slunečnicová pomazánka


Na Vánoce jsem dostala nový kuchyňský robot. Začalo zkouškové období a to se stane, byť si říkáte co, chcete ze zdravých krásných slečen, pyžamové nestvůry co do sebe nasoukají všechno, co se jen trochu podobá jídlu, ale i přes toto "důležité" období studenta, jsem si našla čas na super rychlou a zdravou pomazánku (schovaný žadonící přístroj ve skříni nedal pokoj a vyslyšela jsem jeho prosby k prvnímu použití).



Potřebujeme:

hrnek namočených slunečnicových semínek (min 4 hodiny, čím déle tím lépe)
šťáva z 1 citrónu
oblíbené bylinky (dala jsem tam všechny, co jsem měla po ruce, ale všeho z mírou)
sůl
2 stroužky natřeného česneku
lžička červené sladké papriky
červená sladká paprika
6 sušených rajčat v oleji
rajský protlak, který vám zbude z přípravy jiného pokrmu :D (klidně ho můžete vynechat, možná by to bylo i výhodnější, ale v tom případě musíte dát více rajčátek. Mě zbyl, tak jsem ho chtěla využít)

Všechno dohromady dáme do NOVÉHO kuchtíka a promixujeme na plný výkon. Oleje dáváme podle své potřeby konzistence. Jestli to někoho zajímá, tak to zelené na talíři je baby špenát :)

Dle receptu z http://www.mynewroots.org i když recept je o trošičku jiný, určitě bude luxusnější, je i tak dle mého luxusní a ponechám ho ve svém jídelníčku.

změny:
1. používá sušená rajčata, která nechá namočit na 20 minut ve vodě a následně vodu používá pro zředění.
2.používá olivový olej
(jelikož jsem tam přidala rajčata v oleji, tak jsem zabila dvě mouchy jednou ranou :D :D (ti studenti)
3. používá jenom bazalku a méně česneku (vlastně, taky můžete, ale já jsem česnekovo-cibulový člověk)
4. nedává červenou papriku, příště jí zkusím taky nedat
5. přidává tamari a med či agávový sirup (i když mám ráda slano-sladké věci, tak na mě by to bylo si už příliš věci, tak mi to vyhovovalo nejvíc)

a na závěr ... omlouvám se za kvalitu fotky, nechala jsem si foťák doma a tak se musíme spokojit s tímto.

Žádné komentáře:

Okomentovat