Vítejte v mojí malé/prozatím studentské kuchyni. Jak už všichni víte, jsem studentkou, studující obor technologie potravin v Brně. Zajímám se jak o vznik, tak o složení potravin, ale nebojte, mám hodně hřešících dnů (možná je jich více než těch zdravých, ale to v úvodu nebudu nahlas propagovat, možná si toho ani nevšimnete) :). Připadá mi, že blogů o kuchtění je nadpočetně, tak proč se nepřidat. Možná Vás upoutám, možná ne, ale budu se snažit Vás neurazit :)
čtvrtek 13. března 2014
Welcome MEDVĚDE!!!!
Už je to tady .... začíná nám všechno rašit, kvést a množit. Jako první se přihlásil česnek medvědí, tímto ho vítám a doufám, že mi přílišnou konzumací nedá nějak najevo, že bych ho měla nechat být
( joo hochu máš smůlu ... nemáš vyrůstat jako první).
Pro všechny milovníky česneku, zdravé stravy a levného jídla je tady pomazánka z medvědího česneku, žádná převratná novinka to není, ale chtěla jsem Vám připomenout, že nastal očekávaný ČAS!!
Potřebujeme:
Hrst listů medvědího česneku
pomazánkové máslo, tvaroh, cottage, lučinu (dle výběru chutí a libosti množství)
špetku mořské hrubé soli
Oblečeme si mikču a vydáme se směrem k místu růstu medvědího česneku. Užíváme si krásného počasí a koukáme, co nám kde roste a kvete (když nastane čas, vrátíme se). Nasbíráme si hrst medvěda a jdeme domů (pořád si, ale vychutnáváme přicházející jaro).
Doma listy opláchneme, nakrájíme a dáme do hmoždíře se špetkou soli. Hmoždířkujeme dokud nám nevznikne kašička (případné náznaky listů nejsou na škodu). Vložíme do misky a smícháme s vybranou surovinou (tvaroh, lučina, cottage.....) meze se nekladou, ale možný experiment s majdou by se nemusel povést :D
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat