Vítejte v mojí malé/prozatím studentské kuchyni. Jak už všichni víte, jsem studentkou, studující obor technologie potravin v Brně. Zajímám se jak o vznik, tak o složení potravin, ale nebojte, mám hodně hřešících dnů (možná je jich více než těch zdravých, ale to v úvodu nebudu nahlas propagovat, možná si toho ani nevšimnete) :). Připadá mi, že blogů o kuchtění je nadpočetně, tak proč se nepřidat. Možná Vás upoutám, možná ne, ale budu se snažit Vás neurazit :)
sobota 15. března 2014
Garam masala čočka :)
V březnové krabičce se objevilo voňavoučké koření, které jsem si už dávno chtěla koupit, ale nějak jsem koupi pořád odkládala (asi je má mysl spojena s někým s Vyšších, a nebo jsem jenom lenivá a pro tentokrát se mi tento lajdácky čin vyplatil).
Řeč je o koření s názvem garam masala. Kdo ho zná ví o čem je řeč, kdo ne ... rychle si ho jděte koupit :). Jsem docela bylinkový a kořenící typ, tak je docela jasné, že mě toto koření srazilo na kolena (směskám moc nevěřím, spíš se snažím, si všechno míchat sama), proto u mě v kuchyni bude mít vždy místo.
Potřebujeme:
předem namočenou a uvařenou čočku (uvařenou ve vodě se svazečkem majoránky) množstvím pro dvě osoby :D
špetka soli, chilli
lžička koření garam masala
cibuli nakrájenou na jemno
stroužek česneku
lžíci citrónové šťávy
plechovku sekaných rajčat
smetanu ( 31%)
trocha oleje
Cibulku si osmažíme na oleji do změknutí, přidáme prolisovaný česnek a vlijeme plechovku sekaných rajčat.
Přidáme sůl, chilli (podle chuti), citrónovou šťávu, kořená garam masala a necháme pobublávat dokud směs trochu nezhoustne.
Po zhoustnutí zjemníme buď 1/4 či 1/2 kelímku smetany.
Vmícháme okapanou čočku (zbavené majoránky) necháme chvíli povařit a podáváme s rýži, chlebem Naan nebo pitou :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat