pátek 14. března 2014

Lehký dortík


Pomalu, ale jistě se připravuji na skok ze zimní sezóny ( kdy jsem jedla řepu, zelí, kapustu, mrkev (přiznám, hřešila jsem lilkem a občas, abych neurazila, nebyla za vymýšlivou, tak jsem hřešila na návštěvách)) na skok to sezóny plných barevných šťavnatých plodů.
V mrazáku nám zbyly malinky, ostružiny, červený rybíz a borůvky. Proč je nevyžít, když za chvíli budou čerstvé (doufejme, že se keříky pochlapí a dají nám nadprůměrnou úrodu).





Na korpus:

sáček jablečné mouky (zdroj ZvK nebo JaBu)
5 vajec

Na ovocnou část:

sáček želatiny
cukr, med ( já použila třtinovou sušenou šťávu, zdroj březnový ZvK)
 zmražené ovoce z léta (maliny, ostružiny, rybíz, borůvky)

Vyšleháme si vejce a vmícháme k nim mouku (je trochu tužší než normální korpus a je v něm obsažené malé množství kypřícího prášku proto nemusíme přidávat další).
 Dáme péct do rozehřáté trouby  na 170°C po dobu 15 min (v návodu na sáčku je napsáno, že se má poté teplota snížit a péct dalších 15 minut) poté snížíme teplotu a pečeme dalším cca 6 minut.

Do ohřáté ovocné směsi vlijeme želatinu s cukrem a pokračujeme dle návodu na sáčku.

Studenou (ne ztuhnutou) směs vlijeme na korpus a necháme v ledničce "odpočinout" přes noc.







Žádné komentáře:

Okomentovat